Śmieciowy bałagan [80-82]
Regulamin forum
Tytuły wątków dotyczących poszczególnych bloków powinny zaczynać się od podania numeru bloku wg schematu: [Blok xx] Tytuł wątku
Tytuły wątków dotyczących poszczególnych bloków powinny zaczynać się od podania numeru bloku wg schematu: [Blok xx] Tytuł wątku
Śmieciowy bałagan [80-82]
Ja w „Oświadczeniu dotyczącym gospodarowania odpadami komunalnymi” nie ściemniam. Uczciwie płacę i chcę być uczciwie OBSŁUŻONY.
Wiem od administratora, że niektórzy właściciele mają jednak z tym problem.
Nie nauczymy ludzi uczciwości. W lokalach mieszka tabun studenciaków, a na papierze mieszka jedna osoba. Polak potrafi (!!!).
Ale to jest jedna strona medalu. Drugą, widzicie na fotkach:
Jeśli nie chcecie żyć w syfie, piszcie proszę do GOAP i do Administracji !!!
Ja już napisałem im parę gorzkich słów.
Wiem od administratora, że niektórzy właściciele mają jednak z tym problem.
Nie nauczymy ludzi uczciwości. W lokalach mieszka tabun studenciaków, a na papierze mieszka jedna osoba. Polak potrafi (!!!).
Ale to jest jedna strona medalu. Drugą, widzicie na fotkach:
Jeśli nie chcecie żyć w syfie, piszcie proszę do GOAP i do Administracji !!!
Ja już napisałem im parę gorzkich słów.
Re: Śmieciowy bałagan [80-82]
Dziś w Głosie Wielkopolskim pojawił się artykuł:
http://www.gloswielkopolski.pl/wiadomos ... a,12889218
http://www.gloswielkopolski.pl/wiadomos ... a,12889218
Niech się temat rozejdzie. Może wreszcie się GOAP obudzi?
Problemem nie są studenci tylko zmiana firmy wywożącej śmieci. Czy przed 1 stycznia 2018 roku też tak wyglądało? Nigdzie na osiedlu nie było problemu. Ze śmieciami, które zalegają teraz w 79 też problemu nie było, a Fresh cały czas wyrzucał tam swoje śmieci. W moim odczuciu większym problemem są "miszczowie", którzy idą wyrzucać śmieci bez kluczyka do altanki i zostawiają śmieci przed drzwiami (i nie, nie są to studenci), a później rośnie taka barykada.
Sęk w tym, że też tak bywało. Służę (na życzenie) fotkami z początku 2015 roku. Poszło parę skarg (GOAP i Adm) i w końcu pomogło...
Czytaj ze zrozumieniem.
Głównym problemem nie są studenci (przynajmniej w kwestii śmieci, gdyż zwalczam ich za co innego i dobrze wiemy za co), a Właściciele kłamiący w deklaracjach śmieciowych. W lokalu mieszka 4 studentów, a zadeklarowana jest jedna osoba. Pomnóż to, razy ilość wynajmowanych lokali.
Daje to błędny obraz sytuacji dla GOAP, gdyż oni bazują na tym, co podeśle im w zbiorczej deklaracji Administracja. W efekcie, śmieciarki odwiedzają ten rewir rzadziej.
Czytaj ze zrozumieniem.
Głównym problemem nie są studenci (przynajmniej w kwestii śmieci, gdyż zwalczam ich za co innego i dobrze wiemy za co), a Właściciele kłamiący w deklaracjach śmieciowych. W lokalu mieszka 4 studentów, a zadeklarowana jest jedna osoba. Pomnóż to, razy ilość wynajmowanych lokali.
Daje to błędny obraz sytuacji dla GOAP, gdyż oni bazują na tym, co podeśle im w zbiorczej deklaracji Administracja. W efekcie, śmieciarki odwiedzają ten rewir rzadziej.
@Vagatan:
Studenciarnia śmieci głównie przy okazji Wielkiego Grillowania i imprez open air. Butelki walają się dosłownie wszędzie.
Ich prohibicja nie rusza, ale to już są kwestie, które doskonale opisał Rob, więc odsyłam do Jego postów!
Studenciarnia śmieci głównie przy okazji Wielkiego Grillowania i imprez open air. Butelki walają się dosłownie wszędzie.
Ich prohibicja nie rusza, ale to już są kwestie, które doskonale opisał Rob, więc odsyłam do Jego postów!
Popularność tematu wzrasta:
https://epoznan.pl/news-news-82951-Wlas ... blow”
https://epoznan.pl/news-news-82951-Wlas ... blow”
Gdzie rok 2015, a gdzie 2018. Na przestrzeni lat na pewno nie raz zdarzał się kwas z wywozem śmieci, ale to, co się działo na całym osiedlu i nie tylko (w wielu miejscach miasta), to moim zdaniem wina zmiany firmy wywożącej śmieci. Od swojej administracji wiem, że poprzednia firma olała temat wywozu pod koniec roku i śmieci zaczęły rosnąć. Jednak do tego roku wszystko odbywało się bez problemów, a nie sądzę, że liczba deklaracji w GOAPie uległa drastycznej zmianie.
Studenciarnia, studenciarnia... Mieszkając na osiedlu sąsiadującym z kampusem trudno spodziewać się podmiejskich, rodzinnych klimatów. Nie oznacza to, że mamy akceptować zachowania naganne, ale cóż - widziały gały, co brały. Problemem są ludzie, którzy nie potrafią się dostosować do mieszkania w blokach, a nie ogromny, bardzo zróżnicowany "worek" ze studentami.
Studenciarnia, studenciarnia... Mieszkając na osiedlu sąsiadującym z kampusem trudno spodziewać się podmiejskich, rodzinnych klimatów. Nie oznacza to, że mamy akceptować zachowania naganne, ale cóż - widziały gały, co brały. Problemem są ludzie, którzy nie potrafią się dostosować do mieszkania w blokach, a nie ogromny, bardzo zróżnicowany "worek" ze studentami.
Podałem przykład, który potrafię udokumentować swoimi fotkami.Gdzie rok 2015, a gdzie 2018.
Nie chcę się powtarzać (zapraszam do moich wątków na forum i wsio skumasz), ale art. 51KW par. 1 i 2 - dotyczy tak samo studentów mieszkających blisko kampusa, jak i podmiejskiej wioski pod lasem.Studenciarnia, studenciarnia... Mieszkając na osiedlu sąsiadującym z kampusem trudno spodziewać się podmiejskich, rodzinnych klimatów. Nie oznacza to, że mamy akceptować zachowania naganne, ale cóż - widziały gały, co brały. Problemem są ludzie, którzy nie potrafią się dostosować do mieszkania w blokach, a nie ogromny, bardzo zróżnicowany "worek" ze studentami.