[Blok 82] Jak się Wam mieszka?

Tematy dotyczące mieszkańców bloków położonych na północ od ulicy Opieńskiego
Regulamin forum
Tytuły wątków dotyczących poszczególnych bloków powinny zaczynać się od podania numeru bloku wg schematu: [Blok xx] Tytuł wątku
kesbet

[Blok 82] Jak się Wam mieszka?

Post autor: kesbet » 17 mar 2025, o 13:19

Cześć, zamierzam kupić mieszkanie w bloku (dla swojej rodziny, nie pod wynajem) i jestem bardzo ciekawa jak Wam się tutaj mieszka? Lokalizacja bardzo mi odpowiada, sama mieszkam od lat "za torami", ale chciałabym coś bliżej PST, ale nadal w zasięgu pól i lasów. Od pół roku przeglądam oferty, ale nie ma tego dużo. Teraz trafiła się szansa na zakup i dlatego chętnie dowiem się więcej jak się tu mieszka :)
Wiem, że wiele lokali jest wynajmowanych przez bliskość UAM i mam przez to obawy o hałas i porządek. Dostrzegam też wiele zalet :) Proszę o szczere opinie, z najnowszymi postami już się zapoznałam - parking, głośny mieszkaniec, dziki. Forum nie jest zbyt aktywne, ale liczę, że ktoś tu nadal bywa :D

Awatar użytkownika
Rob
Nr bloku: 80

Re: [Blok 82] Jak się Wam mieszka?

Post autor: Rob » 21 mar 2025, o 14:48

Wiem, że wiele lokali jest wynajmowanych przez bliskość UAM i mam przez to obawy o hałas i porządek.
Jeśli dołączysz wzywając policję do imprezowiczów, czy też straż miejską do parkujących wzdłuż bloku 82 (już od żabki) - to uczynisz nasz fyrtel lepszym :)

Poznaniczyk93
Nr bloku: 82

Post autor: Poznaniczyk93 » 22 kwie 2025, o 20:00

♡ Piątkowo samo w sobie jest Moim zdaniem najlepszym osiedlem w Poznaniu.
☆ Jeżeli chodzi o mieszkanie na osiedlu Batorego mogę polecić w całej okazałości.
- > Osiedle zadbane a przy tym bardzo spokojne
+ Pętla tramwajowa praktycznie obok co daje duży plus
- Oczywiście każdy zawsze znajdzie jakiś minus ale jako wieloletni mieszkaniec tego osiedla mogę stwierdzić że naprawdę warto tutaj się przeprowadzić i na pewno nie będzie to zła decyzja a wręcz przeciwnie.
_ > Piątkowo a w dodatku Batorego to wyjatkowe osiedle.
Wszystko na miejscu i z dala od centrum Poznania co jest bardzo ważne a także kolejnym plusem to super teren dookoła względem Moraska lasów itp.
Polecam w 200 % a mieszkańcy są naprawdę w porządku.

waldi77
Nr bloku: 41

Post autor: waldi77 » wczoraj, o 00:46

Niestety północna część zepsuta pogrodzonym atanerem. Przejście do PST drogą wzdłuż lasku to trzeci świat.

ODPOWIEDZ