[Blok 77c] Głośna muzyka na całe osiedle
Regulamin forum
Tytuły wątków dotyczących poszczególnych bloków powinny zaczynać się od podania numeru bloku wg schematu: [Blok xx] Tytuł wątku
Tytuły wątków dotyczących poszczególnych bloków powinny zaczynać się od podania numeru bloku wg schematu: [Blok xx] Tytuł wątku
[Blok 77c] Głośna muzyka na całe osiedle
Czy wy też słyszycie na całe osiedle głośną muzykę pochodzącą z jednego z mieszkań. Prawie że codziennie puszczana jest muzyka na cały regulator, zwracanie uwagi jak i skarga do administracji nie pomogła.
Re: [Blok 77c] Głośna muzyka na całe osiedle
Rob już kilkukrotnie pisał na forum, co się robi w takich przypadkach - tel. 997.
Dokładnie tak.
Administracja jeśli nawet powiadomi właściciela, to ten nigdy nie narobi smrodu swoim chlebodawcom.
A policja - jak najbardziej.
@2up:
Zanim wezwiesz - nagraj filmik dokumentujący to o czym napisałeś.
Administracja jeśli nawet powiadomi właściciela, to ten nigdy nie narobi smrodu swoim chlebodawcom.
A policja - jak najbardziej.
@2up:
Zanim wezwiesz - nagraj filmik dokumentujący to o czym napisałeś.
-
- Nr bloku: 82
Szczerze mówiąc to ciekaw jestem ile razy na te same tematy będą jeszcze poruszane.
A nawet jeżeli to już każdy ma do tego jak najbardziej prawo i nawet puszczać na cały regulator muzykę ale ważne żeby punkt - 22:00 była cisza .
I najwygodniej żeby to robił w Piątek i Sobotę ale każdy niech robi na co prawo pozwala ale z granicami.
Wszystko tylko byście zgłaszali na :
Straż Miejską
Policję
Administrację
Właścicieli Mieszkań
Ludzie mieszkajcie jak mieszkacie i żyjcie swoim życiem a nie ciągle coś nie pasuje i nie odpowiada i tylko by zaganiać i bawić się w nie wiadomo kogo.
A nawet jeżeli to już każdy ma do tego jak najbardziej prawo i nawet puszczać na cały regulator muzykę ale ważne żeby punkt - 22:00 była cisza .
I najwygodniej żeby to robił w Piątek i Sobotę ale każdy niech robi na co prawo pozwala ale z granicami.
Wszystko tylko byście zgłaszali na :
Straż Miejską
Policję
Administrację
Właścicieli Mieszkań
Ludzie mieszkajcie jak mieszkacie i żyjcie swoim życiem a nie ciągle coś nie pasuje i nie odpowiada i tylko by zaganiać i bawić się w nie wiadomo kogo.
No tak nie do końca tylko żeby po 22 było cicho.Mieszkaniec40 pisze: ↑6 cze 2022, o 21:11
Art. 51 § 1.k.w. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
-
- Nr bloku: 82
Oczywiście tutaj jak najbardziej się zgadzam i od tego nie powinno być żadnego wyjątku.
Chcą się bawić a co za tym idzie co to za zabawa bez muzyki ale 22:00 to wtedy cisza bez żadnego ale....lub z szacunkiem i kultura puszczanie muzyki także tutaj oczywiście jak najbardziej się zgadzam
Chcą się bawić a co za tym idzie co to za zabawa bez muzyki ale 22:00 to wtedy cisza bez żadnego ale....lub z szacunkiem i kultura puszczanie muzyki także tutaj oczywiście jak najbardziej się zgadzam
@ Mieszkaniec40:
Ja się w nikogo nie bawię. Nie mieszkam na pustyni. Ty również.
Dlaczego zabawa dla jednych, ma oznaczać dyskomfort dla innych...? Jeśli ktoś tego nie rozumie - mandaty nauczą pokory i tyle.
Tyle ile będzie potrzeba.Szczerze mówiąc to ciekaw jestem ile razy na te same tematy będą jeszcze poruszane.
Wskaż mi w art. 51KW § 1 i 2 zapis mówiący o 22:00. Cisza nocna jest formą umowną. Gdy muzyka czy impreza za ścianą zakłóca mój spokój - wzywam policję i po zawodach. Gdy chcę posłuchać głośno - zakładam słuchawki. Luksus i wolność kosztuje. Nie stać delikwenta na dobre słuchawki - niech słucha tak, aby nie przeszkadzać sąsiadom.A nawet jeżeli to już każdy ma do tego jak najbardziej prawo i nawet puszczać na cały regulator muzykę ale ważne żeby punkt - 22:00 była cisza .
Ja polecam policję i straż miejską. Co do 2 pozostałych - poczytaj moje wcześniejsze posty.Wszystko tylko byście zgłaszali na :
Sam chyba się pogubiłeś w swoim słowotoku...Ludzie mieszkajcie jak mieszkacie i żyjcie swoim życiem a nie ciągle coś nie pasuje i nie odpowiada i tylko by zaganiać i bawić się w nie wiadomo kogo.
Ja się w nikogo nie bawię. Nie mieszkam na pustyni. Ty również.
Dlaczego zabawa dla jednych, ma oznaczać dyskomfort dla innych...? Jeśli ktoś tego nie rozumie - mandaty nauczą pokory i tyle.