autor: gustarballs1983 » 12 paź 2019, o 00:20
@Tomi4
Nie wiem czy się orientujesz ( zależy od tego jak długo mieszkasz na osiedlu), ale parę ładnych lat temu właśnie w tym lokalu była filia banku PKO BP. Bankomat przy wejściu do jednego z tych pomieszczeń to pozostałość po tym banku. Problem w tym że filie banku zamknęli nie dla tego że był mały ruch, tylko dlatego, że pomieszczenie w budynku nie spełniało rygorystycznych wówczas norm zabezpieczeń w PKO BP przez co oddział musiał zostać zamknięty.
Podobno ściany budynku były z byt cienkie i pomieszczenie z kasą pancerną było z byt słabo chronione. Dzisiaj są już takie technologie budowlane które pozwalają na obejście tego problemu.
Co prawda w dzisiejszych czasach już żaden bank nie martwi się tak o zabezpieczanie kasiory swoich klientów. Np. taki Millenium daje zabezpieczenia hasłem max 8 cyfr (tak tylko cyfr). Więc kto wie może i jakiś bank się tam zjawi. Jeśli tylko pan Winiarz, czy pan Wrona nie będą narzucać zbyt wygórowanych stawek za wynajem, bo jak sadzę to jest główną przyczyną niemożności znalezienia najemcy dla tych lokali.
Jeżeli aby dwa razy więcej zarabiać, trzeba dwa razy więcej, i dwa razy dłużej pracować, to ja nie wiem gdzie tutaj jest zysk.