Dzień dobry,
W ostatni weekend został uszkodzony mój samochód na terenie strzeżonego parkingu (przez innego parkującego). Czy jest możliwość zdobycia od firmy, która obsługuje monitoring osiedla nagrań z tego czasu? Jakiś kontakt bezpośredni do nich? Czy może tylko za pośrednictwem służb, lub spółdzielni?
Dostęp do nagrań monitoringu
Re: Dostęp do nagrań monitoringu
O którym parkingu piszesz? Jeśli to rzeczywiście parking strzeżony, to co na to administrator tego parkingu? Wykazał jakąś wolę współpracy?
Niezależnie od niego możesz uzyskać nagrania z monitoringu osiedlowego za pośrednictwem policji na Sobieskiego. Kwestia tylko, czy tam jest monitoring osiedlowy czy monitoring parkingowy.
Niezależnie od niego możesz uzyskać nagrania z monitoringu osiedlowego za pośrednictwem policji na Sobieskiego. Kwestia tylko, czy tam jest monitoring osiedlowy czy monitoring parkingowy.
Re: Dostęp do nagrań monitoringu
Chodzi o ten "strzeżony" na starej części osiedla wzdłuż Umultowskiej (taki na dwie części podzielony). Tam nie ma monitoringu z parkingu. Bardziej chodziło mi o kamery monitoringu osiedlowego, które są na bloku numer 4. Przypuszczam, że nie łapią tego zakresu, ale może akurat.
Co do wymienionej "służby" to nie korzystam z ich usług, przez słabe z nimi doświadczenia
Bardziej chodziło o możliwość uderzenia bezpośrednio do ubezpieczyciela mając ewentualne zdjęcia, bądź film. Niestety rozmowa ze starszym panem (właścicielem samochodu) skończyła się na braku jakiejkolwiek woli wzięcia na klatę tematu i po wyczyszczeniu mojego lakieru ze swojego zderzaka - przecież nic nie ma już u niego, więc tematu też nie ma.
Co do wymienionej "służby" to nie korzystam z ich usług, przez słabe z nimi doświadczenia