Dostęp do nagrań monitoringu

Tematy, które mogą zainteresować wszystkich mieszkańców osiedla
Michał
Nr bloku: 6

Dostęp do nagrań monitoringu

Post autor: Michał » 26 sty 2025, o 15:11

Dzień dobry,

W ostatni weekend został uszkodzony mój samochód na terenie strzeżonego parkingu (przez innego parkującego). Czy jest możliwość zdobycia od firmy, która obsługuje monitoring osiedla nagrań z tego czasu? Jakiś kontakt bezpośredni do nich? Czy może tylko za pośrednictwem służb, lub spółdzielni?

Stefan

Re: Dostęp do nagrań monitoringu

Post autor: Stefan » 27 sty 2025, o 13:11

O którym parkingu piszesz? Jeśli to rzeczywiście parking strzeżony, to co na to administrator tego parkingu? Wykazał jakąś wolę współpracy?
Niezależnie od niego możesz uzyskać nagrania z monitoringu osiedlowego za pośrednictwem policji na Sobieskiego. Kwestia tylko, czy tam jest monitoring osiedlowy czy monitoring parkingowy.

Michał
Nr bloku: 6

Re: Dostęp do nagrań monitoringu

Post autor: Michał » 27 sty 2025, o 13:23

Chodzi o ten "strzeżony" na starej części osiedla wzdłuż Umultowskiej (taki na dwie części podzielony). Tam nie ma monitoringu z parkingu. Bardziej chodziło mi o kamery monitoringu osiedlowego, które są na bloku numer 4. Przypuszczam, że nie łapią tego zakresu, ale może akurat.

Co do wymienionej "służby" to nie korzystam z ich usług, przez słabe z nimi doświadczenia :) Bardziej chodziło o możliwość uderzenia bezpośrednio do ubezpieczyciela mając ewentualne zdjęcia, bądź film. Niestety rozmowa ze starszym panem (właścicielem samochodu) skończyła się na braku jakiejkolwiek woli wzięcia na klatę tematu i po wyczyszczeniu mojego lakieru ze swojego zderzaka - przecież nic nie ma już u niego, więc tematu też nie ma.

ODPOWIEDZ