autor: gustarballs1983 » 29 sty 2022, o 22:35
osobiście mam inny gpon HUAWEI ten co rozdawali jako pierwszy, on nie miał wbudowanego wifi..
natomiast jeśli ten gpon jest stabilny i nie będzie zrywał połączenia to szapoba.. wifi ma całkiem miodne...
Beamforming i częstotliwość 160MHz bedą robiły robotę..
160MHz to nowa częstotliwość i jeśli twoi sąsiedzi mają starsze routery bądź gpony z funkcją routera, to wtedy możesz być pewien, że zasięg wifi powinieneś mieć w całym mieszkaniu. Kanał 160 ma 1000mW przyznane bez koncesji przez komitet EU ( na górnej części częstotliwości 5GHz) to 5x względem tego co ma pozostała część pasma 5GHz (200mW). ta uchwała to chyba jedyne do czego ten ryży darmozjad który okradł nas z ofe się przydał..
Tak, czy owak jeśli chodzi o mnie to Diablo 2 Resurrected po drodze do serwera mam jakieś "wujowe" węzły z organizacji non-profit, które spierdokszą całe połączenie, do tego stopnia, że ginie od 5-45% pakietów na jednym z IP a pingi dobijają tam do 4000 wg.WinMTR(x64). pisałem w tej sprawie do E&W a ci powiedzieli, że to nie jest ich wina, przekazali sprawę dalej i umyli ręce.. ci w Amsterdamie od tych felernych węzłów to pewnie to w "wuju" mają, bo co ich obchodzi, że ich infrastruktura nie wyrabia, oni z definicji nie mają zysków tylko zwroty kosztów, więc mogę ich cmoknąć w pompkę, i tak się kółko zamyka.. Jeszcze na początek roku wysłali mi notkę z wezwaniem do zapłaty bo nie byłem świadom, ze mi bank cofnął zlecenie przelewu do nich we wrześniu 2021, i w związku z tym, że miałem zaległość za wrzesień to razem z opłatą za styczeń 2022 robi się z tego rzekomo niemożebny dług ( tak jakby nie było tego problemu grudniu czy listopadzie.. duhhhh..), i jeszcze mi 5 zeta za pismo policzyli.. coś czuję.. że przyszła kryska na matyska i będzie im trzeba podziękować za świadczenie usług.. w Inei nie może być gorzej niż u nich, w końcu rzekomo określenie "najlepszy ISP w Polsce" zobowiązuje..
Jeżeli aby dwa razy więcej zarabiać, trzeba dwa razy więcej, i dwa razy dłużej pracować, to ja nie wiem gdzie tutaj jest zysk.