EAST&WEST - jak oceniacie tego operatora?

Tematy, które mogą zainteresować wszystkich mieszkańców osiedla
Awatar użytkownika
gustarballs1983
Posty: 171
Rejestracja: 31 sty 2012, o 20:37
Nr bloku: 1

Re: EAST&WEST - jak oceniacie tego operatora?

Post autor: gustarballs1983 » 27 lis 2019, o 22:34

No nie bezpośrednio tylko pośrednio. Podnoszą co roku ceny pakietów i jak podpisujesz nową umowę co te 2 lata to już na wyższą kwotę. pamiętam, że babcia miała umowę na tv za 54,90PLN jak podpisywała spory czas temu. teraz już tego pakietu w tej cenie nie ma ( podstawowy cyfrowej tv, bez netu).
Jeżeli aby dwa razy więcej zarabiać, trzeba dwa razy więcej, i dwa razy dłużej pracować, to ja nie wiem gdzie tutaj jest zysk.

Najki
Posty: 12
Rejestracja: 21 sty 2013, o 18:43
Nr bloku: 22

Re: EAST&WEST - jak oceniacie tego operatora?

Post autor: Najki » 27 lis 2019, o 23:20

Ja zaczynałem od internetu bez TV download 128 kbps za 121,90 zł 🙂

Bat3
Posty: 28
Rejestracja: 23 lut 2016, o 19:59
Nr bloku: 3

Re: EAST&WEST - jak oceniacie tego operatora?

Post autor: Bat3 » 9 sty 2020, o 15:11

Witam, ponownie, zapytam tu może coś doradzicie a widze, że Gustarballs ma wiedzę w temacie.
Mam E&W ten najtańszy światłowód, jeśli chodzi o używanie na smartfonie to jest ok(lub nie wiem, że może być lepiej) ale mam jeszcze Samsunga TvSmart i wiadomo Netflix, VODTVN i od 3dni HBOGO, Netflix zawsze jakoś czasami myślał ale nie było tragedii, TVN ciągle jakieś problemy z siecią, a teraz HBO i niby działa ale zawsze "myśli" albo nawet trzeba 3razy odcinek Watahy włączyć.....
Pytałem znajomych i mówią, że nie mają żadnych problemów z HBO więc coś musi być u mnie lub w EW. Dziś nawet podłączyłem bezpośrednio z Mikroteka kablem telewizor i wiadomo, nie sprawdzę tego odrazu ale i tak myśli troszkę aż ruszy.
Tu pytania:
1) czy ten najtańszy światłowód tak działa i nic nie zrobię, czy jednak filmy powinny bezproblemu działać i jak tak jak sprawdzić czy mam szybkość zgodną z tym za co płacę, aby ewentualnie walczyć o poprawę. Czy jest sens?
2) Czy może coś powinienem specjalnie ustawić w ruterze wifi(dane rutera niżej) modem mam od E&W Huawei.

MikroTik hAP mini, CPU 650MHz, 32MB RAM, 3xLAN, wbudowana sieć 2.4Ghz 802.11b/g/n 2x2 Double Chain, anteny zintegrowane, RouterOS L4, obudowa typu tower, PSU

Prędkość transferu danych przez Ethernet LAN Różne poziomy prędkości połączenia LAN Ethernet w megabitach na sekundę. 10,100 Mbit/s
Maksymalny transfer danych przez bezprzewody LAN 54 Mbit/s
Maksymalna szybkość przesyłania danych Maksymalna prędkość z jaką dane mogą być przesyłane z jednego urządzenia na drugie. 100 Mbit/s
2,4 GHz Tak
5 GHz Nie
Wielkość pamięci flash 16 MB
Pojemność pamięci wewnętrznej Ilość pamięci, mierzona w megabajtach, zainstalowana na dysku twardym urządzenia 32 MB
Czułość odbiorcy -96, -89, -93, -74, -71
Standardy komunikacyjne Standard pracy sieci, np. IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g. IEEE 802.11b,IEEE 802.11g,IEEE 802.11n
Zainstalowany system operacyjny Rodzaj systemu operacyjnego zainstalowany na urządzeniu, np. IOS dla produktów Apple, Android dla innych urządzeń przenośnych. RouterOS
Procesor wbudowany Tak

Bat3
Posty: 28
Rejestracja: 23 lut 2016, o 19:59
Nr bloku: 3

Re: EAST&WEST - jak oceniacie tego operatora?

Post autor: Bat3 » 13 sty 2020, o 20:35

Takie coś mi wyszło robiąc aplikacja na telefonie speedtest. Mam światłowód D300Mb/s U30Mb/s
Załączniki
Screenshot_20200113-200845.jpg
Speedtest
Screenshot_20200113-200845.jpg (193.18 KiB) Przejrzano 90 razy

ODPOWIEDZ